Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
ȘTIRI
Miercuri 24 octombrie s-a descis la Muzeul Național al Satului din București expoziția de fotografie Călare în Carpați.
Expoziţia va fi deschisă zilnic în perioada 20-24 octombrie, între orele: 10.00–17.00
Organizatori: Asociaţia de Ecoturism din România în parteneriat cu Asociaţia Descoperă Natura(Apuseni), Asociaţia EcoRodna (Rodna), Asociaţia Dorna Arini – Turism, Ecologie şi Cultură (Dornelor – Călimani), Comitetul Naţional de Turism Ecvestru CNTE)
CĂLARE ÎN CARPAȚI
Acest site a fost realizat de Asociația de Ecoturism din România în cadrul Proiectului "Călare în Carpați - ecoturism ecvestru în sprijinul comunităților
proiect finanțat de guvernele Islandei, Principatului Lichtenstein și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului European, prin Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC).
FINANȚATOR
Conținutul acestui site web nnu reprezintă în mod necesar poiția oficială a mecanismului financiar SEE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informației prezentate revine inițiatorilor site-ului web.
Pentru informații oficiale despre Mecanismul Financiar SEE și Programul Norvegian de Cooperare, accesați www.eeagrants.org.
  Partenerii proiectului „Călare în Carpaţi”    
  Asociaţia de Ecoturism din România (AER )

AER este un parteneriat pentru conservarea naturii si turism in Romania între asociații de turism, organizații neguvernamentale de dezvoltare locala si conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii si agenți de turism. Conceptul inovator promovat de AER este de a reuni sectoarele public si privat intr-un parteneriat pentru conservarea naturii si dezvoltarea turismului durabil.

AER contribuie la creşterea calităţii serviciilor legate de ecoturism şi promovează natura ca element esenţial al imaginii turistice a României. Astfel, are în vedere dezvoltarea serviciilor ecoturistice şi a infrastructurii  în destinaţiile ecoturistice din România, conservarea naturii şi dezvoltarea durabilă în România.


Sistemul de certificare „Eco-Romania”.

AER
a considerat absolut necesară dezvoltarea unui Sistem de Certificare în Ecoturism - un mecanism care aplică în mod practic principiile de bază ale ecoturismului - pentru a asigura conservarea naturii și dezvoltarea durabilă a comunităților locale prin turism. Acesta este un pas important având în vedere că Organizația Mondială a Turismului a recomandat guvernelor, începând încă din martie 2003, să sprijine inițiativele care promovează certificarea în turism durabil.


Sistemul de Certificare în Ecoturism al AER adaptează experiența internațională la contextul din România. A fost dezvoltat în concordanță cu Programul de Acreditare în Natură și Ecoturism promovat de Asociația Australiană de Ecoturism (NEAP este primul sistem de acreditare în ecoturism) și cu Nature's Best al Asociației Suedeze de Ecoturism (primul sistem de acreditare în ecoturism din emisfera nordică). Sistemul de certificare ajută furnizorii de servicii turistice interesaţi să obţină statutul de afaceri ecoturistice. Sistemul de certificare este pe bază de voluntariat şi numai organizaţiile cu produse eco-certificate pot folosi logo „Certified Eco-Romania” şi să fie sprijinite de AER în promovarea produselor lor.

Contact:


întrebări generale:
eco.romania@gmail.com

Bogdan Papuc
Marketing & Communication Officer,
bogdan.papuc@gmail.com

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.eco-romania.ro
   
  Asociaţia Descoperă Natura (ADN)

ADN se implică activ în crearea programelor de educaţie ecvestră (stagii de călărie de exterior şi de tehnică de ecoturism ecvestru de altitudine) şi de mediu, precum şi în promovarea traseelor de ecoturism ecvestru de altitudine în Apuseni.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați: www.ridingadventures.ro
   
  Asociaţia ECORODNA

Asociația Ecorodna contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale, prin dezvoltarea de metode economice alternative, precum produsele tradiţionale, ecoturismul, etc. Scopul principal al asociaţiei este cunoaşterea, monitorizarea şi conservarea tuturor aspectelor legate de biodiversitate.


Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați: www.ecorodna.ro
   
  Asociaţia Dorna Arini, Turism Ecologie şi Cultură (ADATEC)

ADATEC îşi propune promovarea turismului ecvestru ca o forma ecologică de divertisment şi educaţie în zona Dornelor - Călimani, cu predilecţie în staţiunea Vatra Dornei. Pentru susţinerea acestei variante de agrement au fost constituite parteneriate (informale) cu toate pensiunile din zonă (120 de locaţii turistice), ce au fost integrate într-o ofertă locală de promovare.
   
  Comitetul Naţional de Turism Ecvestru (CNTE)

CNTE este un parteneriat pentru dezvoltarea turismului ecvestru în România, pentru implementarea standardelor de calitate în turismul ecvestru şi pentru garantarea condiţiilor de siguranţă şi de sănătate a cailor şi a turiştilor implicaţi în traseele de turism ecvestru. CNTE este membru al Federaţiei Internaţionale de Turism Ecvestru (FITE) din 2003.
   
       

 
 
     
  ©Asociația de Ecoturism din România
Website Design by NOISENLIGHT MEDIA